-->

Winx-herkkuja

Täältä löytyy kaikenlaisia herkkuja Winx-tyyliin!
Ohjeet olen ottanut mun äidin veljen vaimolta, jolla on omat netti-sivut, joille hän on tehnyt tosi herkullisia kakkuja, muffineita pikkuleipiä jne.
Eli luvat on kunnossa!!!
Hänen sivujensa osoitetta voi pyytää: Winx-taika viekusta! (;
Nauttikaa...

Bloomin marjapiirakka

Tämän piirakan maku on melko taivaallinen.

Pohja on murotaikinaa.

Täyte:
8 dl sokeroimatonta marjasekoitusta (esim. vadelmia, mustikoita ja mansikoita)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
200 g Sunnuntai-vaniljatuorejuustoa
2 rkl kermaa

Taputtele pohja vuokaan tasaisesti.
Sekoita marjojen joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Kaada pohjan päälle. Sekoita astiassa vaniljatuorejuusto ja kerma ja nostele nokareita piirakan pinnalle. Paista 200 asteessa n. 30 min. Jos pinta tummuu liikaa, niin suojaa foliolla.

Floran mustikkavalkosuklaamuffinit

Perusmuffinssiohje (12 isoa)

150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Margariini ja sokeri vaahdotetaan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään munat yksitellen ja sen jälkeen kuivat aineet ja maito tai kerma. 225 asteessa 12 minuuttia.

Tällä ohjeella teen ylensä aina muffinssini, tulee tosi kuohkeita. Suklaamuffinsseja saa kun lisää n. 3 rkl kaakaojauhetta ja suklaarouhetta.

Näihin laitoin mustikoita ja valkosuklaata rouheena. Laitoin myös taikinan sisään puolikkaan valkosuklaapalan sydämeksi.

Laylan suklaapallerot


Nää on tosi helppoja ja vievät taatusti makeannälän nopeasti! Näitä palloja voi tehdä vaikkapa epäonnistuneesta kakkupohjasta tai kekseistä. Ylemmät pallerot on tehty minttudominoista. Ei tarvitse kuin murskata keksit ja laittaa sekaan maustamatonta tuorejuustoa niin, että syntyy sopivan oloinen massa. Massasta muotoillaan palloja ja pallot pyöritellään sulassa suklaassa esim. kahden lusikan avulla tai laittamalla pallo coctail-tikkuun. Tämän jälkeen voi halutessaan koristella nomparelleilla tai muilla pikkunamuilla. Suklaana kannattaa käyttää Brunbergin tummaa suklaata, koska sitä ei tarvitse temperoida eli se kovettuu napsahtavaksi sulatuksen jälkeenkin ja pysyy huoneenlämmössä suht kovana.
Alemmat pallot on tehty suklaakuivakakusta, joka on murskattu ja sekaan laitoin maustamatonta tuorejuustoa ja appelsiinimarmeladia. Näistä tehdään muotoiltava massa ja tarvittaessa annetaan "jämähtää" hetken jääkaapissa, jonka jälkeen muotoillaan palleroita ja päällystetään suklaasulalla.

Roxyn superpehmeät juustosarvet

Juustosarvet (16 kpl)

6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
25 g hiivaa

Täyte

juustoraastetta
(kinkkua, mausteita)

Voiteluun
kananmuna

Sekoita jauhot, suola ja sokeri. Nypi rasva joukkoon. Liuota hiiva haaleaan nesteeseen ja sekoita muiden ainesten joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ne pyöreiksi levyiksi ja jaa levyt veitsellä tai taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Ripottele leveään päähän juustoraaste. Kierrä kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen. Taivuta sarviksi. Anna kohota hyvin.

Voitele sarvet munalla ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Stellan valkosuklaa-kookostoffeet

2 dl kermaa
1 rkl voita
1 ½ dl sokeria
50 g valkosuklaata
n. 2 rkl kookoshiutaleita (tai oman maun mukaan enemmän tai vähemmän)

Sulata voi teflonkattilassa. Lisää kerma ja sokeri ja sekoita. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen runsas ½ tuntia, kunnes seos on paksuuntunut ja väri muuttunut vaalean ruskeaksi. Rouhi valkosuklaa. Anna seoksen jäähtyä hetki sekoitellen ja lisää joukkoon kookoshiutaleet. Lisää valkosuklaa reippaasti sekoittaen. Seos paksuuntuu tässä vaiheessa nopeasti. Levitä leivinpaperin päälle neliön malliseen vuokaan. Anna olla kylmässä vähintään tunti ennen leikkaamista paloiksi. Säilytä kylmässä.

Nämä toffeet ovat sellaisia todella pehmeitä ja suussa (ja käsissä) sulavia, fudge-tyyppisiä toffeita. Tosi hyviä, mutta myös todella makeita!

Musan suklaacokies

Itse sain näistä 45 kpl suht isoja keksejä eli jos pienempiä tekee, niin varmasti se 50 kpl tulee. Nämä leviävät jonkinverran uunissa. 

Suklaacookies (n. 45 kpl isoja)

100 g margariinia
2,5 dl fariinisokeria
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
4 dl kaurahiutaleita
300 g tummaa suklaata

Vatkaa sokerit ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu suola ja sooda. Lisää kaurahiutaleet ja rouhittu suklaa. Taputtele taikinasta isoja tai pieniä keksejä. Paista leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Tecnan vadelmamuffinssit

Harmi, kun tuo kuva on vähän epäselvä, mutta idea siis on, että Valion valkosuklaa-lime-rahka on ikäänkuin "sydämenä" muffinssin sisällä.

Vadelmamuffinssit

1 ps Blå Band -vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 ½ dl maitoa

Taikina:
150 g margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 prk valkosuklaa-lime-rahkaa
½ dl maitoa tai kermaa
n. 100 g pakastevadelmia

Valmista ensin täyte vispaamalla maidon joukkoon vaniljakastikejauhe. Tarkoituksena on tehdä paksu täyte, joten tuon pussin ohjeen mukaan ei tässä tapauksessa kannata tehdä! Anna jähmettyä jääkaapissa n. 30 min.

Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää joukkoon rahka ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Lopuksi sekoita pakastevadelmat taikinan sekaan.

Laita taikinaa n. puoleen väliin muffinssivuokia. Laita lusikallinen vaniljatäytettä taikinan päälle ja nosta päälle taikinaa, niin, että vuoka tulee suht täyteen. Paista uunissa 200 asteessa 15 min.

Winx-clubin jouluiset kaura-kookospallot 


Hyviä ovat ja taitavat loppua ennen joulua. :) Näihin olisi kenties voinut ripsauttaa hiukan kanelia, niin olisi tullut lisää joulun makua.

Kaura-kookospallot

n. 16 kappaletta

3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100 g voita
1 rkl kylmää vettä

Pinnalle: n. 1 dl kookoshiutaleita

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään. Paloittele joukkoon voi ja sekoita nyppien tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi. Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja ja kierittele pallot kookoshiutaleissa. Koveta ja säilytä jääkaapissa.

Roxyn ja Artun suklaarusina-muffinssit 


150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
2 rkl kaakaojauhetta
tummaa suklaata rouhittuna
suklaarusinoita
muutama tippa rommiaromia

Kuorrute
turkkilaista jugurttia
tomusokeria

Margariini ja sokeri vaahdotetaan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään munat yksitellen ja sen jälkeen kuivat aineet ja maito tai kerma sekä rommiaromi. Lopuksi suklaarusinat ja -rouhe. 225 asteessa 12 minuuttia.

Faragondan vaniljainen omenapiirakka 


Pohjana käytin ihan valmismurotaikinaa, joka nopeuttaa kummasti valmistusta. Helppohan murotaikina on kyllä itsekin tehdä. Pohjan päälle laitoin Blå Bandin vaniljakastikejauheesta tehdyn paksuhkon kastikkeen ja sen päälle nostelin omenista tekemääni hilloketta. Halusin kokeilla omenien "marinointia" mausteliemessä keittämällä ja täytyy sanoa, että syntynyt omenahilloke oli yksistään parempaa kuin tässä piirakassa, jossa oli muutenkin makua tuon vaniljakastikkeen ansiosta. Laitan kuitenkin ohjeen niin, kuten sen tein. Halutessaan voi laittaa omput päälle kauniina viipaleina tuoreeltaan. Tuota vaniljakastiketta aion käyttää kyllä piirakoissa tulevaisuudessakin. Oli kyllä hyvää ja täytteestä tuli sen ansiosta ihanan pehmeä! Voisin kuvitella, että sen kaveriksi sopisi hyvin esim. mustikat.

Vaniljainen omenapiirakka

Hilloke (voi korvata tuoreilla omenaviipaleilla +sokerilla)

4 keskikokoista omenaa
1 dl hillosokeria
1 rkl appelsiinimehua
muutama tippa rommiaromia
kanelia
piparkakkumaustetta
kardemummaa jauhettuna

Pohja:

Murotaikinapohja

Täyte:

1 pss Blå Band-vaniljakastikejauhetta
2 dl maitoa

Paloittele omenat kuutioiksi ja laita kattilaan hillosokerin ja muiden aineiden kanssa. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia ja jäähdytä.

Tee vaniljakastike ja anna sen tekeytyä jääkaapissa hetki.

Levitä murotaikinapohja tasaisesti vuokaan. Kaada vaniljakastike pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Lusikoi päälle omenahilloke. Paista uunissa 225 asteessa n. 25 min.

Musan ja Pepen marianne-valkosuklaacookies 

Kaapista löytyi Marianne crushin jämät ja valkosuklaata, niin niistä sitten syntyi idea näihin cookieseihin. Halusin kuitenkin vähän tumman suklaankin makua, joten laitoin myös kaakaota keksitaikinaan.

Suklaacookies (n. 45 kpl isoja)

100 g margariinia
2,5 dl fariinisokeria
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 tl kaakaojauhetta (aitoa sokeritonta)
4 dl kaurahiutaleita
300 g valkosuklaata + Marianne crushia

Vatkaa sokerit ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu suola ja sooda. Lisää kaurahiutaleet ja rouhittu suklaa. Taputtele taikinasta isoja tai pieniä keksejä. Paista leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Floran ja Cocon pikkuleivät

Mansikoiden kuorrutuksessa käytin mansikkatomusokerista tehtyä pikeeriä, joten mansikat myös hiukan maistuvat mansikalle.

 Pikkuleivät

250 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Ota taikinasta pieni pala ja kauli ohueksi. Tee muotilla pipareita ja paista leivinpaperin päällä 175 asteessa n.7 minuuttia.

Winx-club kakku 

Kakku resepti ja kuva osoitteesta:http://viiner.vuodatus.net/blog/category/T%C3%84YTEKAKUT
Pohja:

5 Kananmunaa
Päärynä-Aprikoosimehu

Täyte 1:
1 Kananmuna
0,25dl Sokeria
1dl Kermaa
100g Tuorejuustoa
100g Limesuklaata sulatettuna

Täyte 2:
100g Rahkaa
Mango jogurttia
100g Kermaa
0,5dl Sokeria
Päärynä säilykettä paloina
Kirsikkahilloa


Kakku pohja on tehty 5 kananmunasta ja kosteutettu päärynä-aprikoosimehulla.
Ja kaukun välissä on kirsikkahilloa.

Kuva tilattu osoitteesta:www.confetti.fi.
Koristeet ovat marsipaania.

Win-club Bloom kakku

Kakku resepti ja kuva osoitteesta:http://www.pieceofcake.vuodatus.net
En löytänyt parempaa Bloom kakkua, joten tämä saa kelvata!
Kakku on tehty vuokaan 26cm.

Tarvikkeet:
 
6 Kananmunaa
Kaakao-jauhetta
Vadelmamehua
Vadelmamarmeladia
Kuningatar-valkosuklaamousea joka tehdään itse.
Flora-vispikermaa
Marsipaania
Punainen elintarvike väri

Tarvikkeet Kuningatar-valkosuklaamousen tekoon:

4dl floravispi
400g creme fraiche
400g Sunnuntai kuningatar tuorejuusto
600g vadelmia paseerattuna
300g mustikoita paseerattuna
2dl sokeria
260g valkosuklaata sulana (2kpl Pandan levyjä)
13 liivatelehteä

Kostutettu vadelmamehulla, 2 välissä on vadelmamarmeladia ja kuningatar-valkosuklaamousea.
Pursotettu vaaleanpunaiseksi värjätyllä Floravispillä ja maalaus on maalattu marsipaanilla.
Kukat ovat myös marsipaania.

Bloomin ja Bellen jouluinen omenapiirakka

Tarkoituksena oli pehmittää omppuja glögissä, mutta meillä ei ollutkaan valmista glögiä. Lämmitin ensin hiukan vettä, johon lisäsin kanelia, kardemummaa, neilikoita ja tuoretta inkivääriä raasteena. Sekaan lisäsin punaviinimarjamehua ja kyllä se ihan glögiltä maistui!

Jouluinen omenapiirakka (Halkaisijaltaan 20 cm vuokaan eli aika pieneen vuokaan)

Pohja:
50 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 tl vettä

Margariinin joukkoon nypitään jauho ja sokerit ja lisätään vesi tl kerrallaan. Sekoitetaan tasaiseksi ja painellaan vuodeltuun irtopohjavuokaan.

Täyte:
3 keskikokoista omenaa
2 dl glögiä
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl kermaviiliä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2 tl glögiä (omenoiden mausteliemestä)
kardemummaa, vaniljasokeria, kanelia

Omenat paloitellaan. Kiehautetaan glögi ja laitetaan omenat sinne maustumaan (annetaan olla vähintään puoli tuntia). Turkkilaisen jugurtin ja kermaviilin joukkoon sekoitataan kananmuna ja sokeri sekä mausteet ja glögi. Omenat ladotaan pohjan päälle (itse en jaksanut mitenkään kauniisti niitä asetella...) ja kaadetaan teyteseos niiden päälle. Paistetaan uunissa 225 asteessa n. 20 min.

Stellan ja Gingerin appelsiinisuklainen piparikakku 

Pohja:
Piparitaikinasta tehdyt pyöreät levyt+ valmiita ohuita piparkakkuja

Täyte 1:
2 dl kermaa
100 g appelsiinituorejuustoa

Täyte 2:
2 dl kermaa
100 g suklaata (tummaa+maitosuklaata)
2 kananmunan valkuaista

Kostutus:
Appelsiinimehua

Päällinen:
½ dl kermaa
75 g suklaata

Koristeet sokerimassaa ja piparkakkuja

Laita pyöreä piparilevy pohjaksi ja kostuta appelsiinimehulla. Vatkaa molempien täytteiden kerma vaahdoksi ja jaa kahteen osaan. Sekoita toiseen tuorejuusto. Toista täytettä varten sulata mikrossa suklaa (laitoin sekä tummaa, että maitosuklaata). Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita suklaa varovasti joukkoon. Kaada kerma suklaavalkuaisvaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä täytettä pohjalevyn päälle. Laita ohuita pipareita täytteen päälle ja sen jälkeen toista täytettä. Jatka näin, kunnes kakku on sopivan korkea. Viimeisen täytekerroksen päälle laitetaan toinen pyöreä pohjalevy ja kostutetaan. Annetaan olla yön yli jääkaapissa.

Päällistä varten lämmitä kermaa kiehumispisteeseen ja anna hiukan jäähtyä. Laita suklaa paloina lämpimän kerman joukkoon ja sekoita varovasti niin, että seoksesta tulee tasaista. Kaada kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Koristele mielesi mukaan.

Paistoin kakkua varten kaksi pyöreää piparipohjaa. Samalla tein koristusta varten muutaman lumihiutalepiparin. Pyöreät pohjat kostutin appelsiinimehulla.

Täytekerrosten väliin laitoin valmiita ohuita piparkakkuja. Näitä en kostuttanut ollenkaan, koska ovat niin ohuita, että pehmiävät sopivaksi ilmankin.


Tältä näytti kakku kasattuna ennen päällistä ja koristeita.

Lisää tulee...